מה זה חב"ד?
חב"ד היא תנועה יהודית עולמית שמטרתה להפיץ מודעות יהודית ולעזור ליהודים לחיות חיים יהודיים מלאים ומעורבים. חב"ד פועלת בכל רחבי העולם, כולל ערי ישראל, טסמניה, רוסיה, הוואי ובנגקוק, עם יותר מ-5,500 מרכזים ב-100 מדינות. חב"ד מאמינה שהאינטלקט והמעשה חייבים לעבוד יחד, והמטרה היא לעודד את היהודים לעשות, לא רק לחשוב.
בשביל מה צריך בית חב"ד בבית הכרם?
בית חב"ד בבית הכרם פועל על מנת לתת מענה לכל צורך יהודי, בכל תחום, ועם כל הלב. במהלך שש השנים האחרונות טיפלנו באלפי פניות, כולל אספקת תפילין ומזוזות, ייעוץ הלכתי, הכשרות מטבח ושיעורי תורה. כל פעילות שמביאה טוב לאדם יהודי – גם אם מדובר בהשפעה על אדם אחד בלבד – שווה לנו את ההשקעה.
האם צריך להיות דתי כדי להשתתף בפעילות של בית חב"ד?
חב"ד פתוחה ומכילה את כולם, ואין צורך להיות דתי כדי לקחת חלק בפעילויותינו. רוב האנשים המשתתפים בתכניות שלנו אינם אורתודוכסים, ותורת חב"ד נמסרת באווירה חסידית, עם שמחה ורוח טובה. אין דרישה לאורח חיים דתי או חרדי – כל אחד מוזמן להצטרף וללמוד בקצב ובסגנון שהוא בוחר.
מי מממן את פעילות בית חב"ד?
בתי חב"ד אינם ממומנים על ידי המדינה או המרכז העולמי בניו יורק. כל בית חב"ד נתמך ומתוחזק על ידי התרומות שמתקבלות מהקהילה המקומית שהוא משרת. כל תרומה נשארת בקהילה ומסייעת בהמשך הפעילויות השונות.
האם מטרת בית חב"ד היא להחזיר אנשים בתשובה?
המטרה של חב"ד איננה להפוך אדם לאורתודוכסי, אלא להעמיק את הידע וההבנה היהודית של כל אחד ואחת, ללא קשר לרקע הדתי או האישי. חב"ד מציעה תכניות חינוכיות באווירה פתוחה ולא שיפוטית, ומזמינה את כל אחד לחקור וללמוד על הדת, המסורת וההיסטוריה היהודית בקצב שלו ובסגנון שהוא בוחר.
האם אתם מבצעים פעילות דתית עם ילדים ללא ידיעת ההורים?
לא. כל פעילות לילדים בבית חב"ד מחייבת נוכחות של אחד ההורים או לפחות קבלת אישור מהם. אנחנו מקפידים על שקיפות וביטחון עבור כל הילדים.
מאז בר המצווה לא הנחתי תפילין. מה אם אבוא לבית חב"ד ולא אדע מה לעשות?
אין דאגה! אתה מוזמן להגיע בשמחה, ונציגי בית חב"ד ילוו אותך עם הרבה סבלנות ואדיבות, כך שתוכל להרגיש בנוח ולחזור שוב בשמחה.
כמה זמן חב"ד קיימת בבית הכרם?
בשנת 1991 נשלח הרבי מליובאוויטש את הרב יונה ביניאשוילי ומשפחתו לשכונת בית הכרם, שם פעל הרב יונה במשך כמעט שלושה עשורים. לאחר פטירתו בשנת 2016, נכנסו הרב דובי וחני ערנטרוי לנעליו הגדולות, והמשיכו להוביל ולפתח את הפעילות בבית חב"ד בבית הכרם.